Elif Akçalı
Doktorasını 2014 senesinde Royal Holloway, Londra Üniversitesi’nin Medya Sanatları bölümünde tamamladı. Akademik çalışmalarına başlamadan önce sinema ve televizyon sektöründe reji, senaryo ve yapım ekiplerinde çalıştı. 2015 Eylül ayında katıldığı Kadir Has Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünde kuramsal ve uygulamalı dersler vermektedir. Araştırma alanları arasında film estetiği ve eleştirisi, görsel-işitsel hikaye anlatımı, feminist film kuramları, belgesel ve deneme-film gelir. Çalışmaları [in]Transition, Critical Arts ve Journal of Film and Video gibi dergilerde yayınlaşmıştır. Hali hazırda araştırmacı olarak dahil olduğu “Sinemasal Sanal Gerçeklikte İzleyicinin Konumlandırılması” isimli TÜBİTAK projesi ile post-sinema, sanal gerçeklikte izleme ve hikaye anlatma biçimleri ve “immersiveness” üzerine düşünmeye başlamıştır. Özlem Güçlü ve Cüneyt Çakırlar ile beraber yazdığı Mustang: Translating Willful Youth isimli kitap 2022 sonbaharında yayınlanacaktır.
E-Posta: [email protected]
Kardelen Buyurgan
Lisans eğitimini Beykent Üniversitesi Sosyoloji ve Psikoloji alanlarında 2021 yılında tamamladı. Ardından sivil toplum kuruluşlarında profesyonel olarak çalıştı. 2022 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji bölümünde yüksek lisans eğitimine başladı. Lisans dönemi boyunca Krek Yapım’da tiyatro asistanı olarak yer aldığı için tiyatro sosyolojisi ve toplumsal cinsiyet alanlarında çalışma fırsatı buldu. Tübitak projesinde yüksek lisans bursiyeri olarak yer almakta.
E-posta: [email protected]
Doğa Cinel
Lisans eğitimini Kadir Has Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünde tamamladı. Yüksek lisans eğitimine ise İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültürel İncelemeler programında devam etmektedir. Lisans eğitimi boyunca okulun kurumsal iletişim ve iletişim fakültesi dekanlığı gibi farklı alanlarında çalıştı ve bir dönem boyunca ders asistanlığı yaptı. 2019 yılında İstanbul Film Festivali’nin Hitchcock seçkisi için Melis Terlemez ile birlikte videoessay serisi hazırladı. 2021 yılında Rimini Protokoll’ün Remote İstanbul oyununda yapım asistanlığı yaptı. Şu anda Amerikalı bir yönetmenin asistanlığını yapmaktadır.
E-posta: [email protected]
Ayça Çiftçi
İstanbul Bilgi Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde lisansını, Kültürel İncelemeler bölümünde yüksek lisansını tamamladıktan sonra bir süre aynı üniversitede araştırma görevlisi olarak çalıştı. Medya Sanatları alanındaki doktora çalışmasını Royal Holloway Londra Üniversitesi’nde tamamladı. Çeşitli kurumlarda ve üniversitelerde sinema alanında seminerler ve dersler verdi. Bir Yazdan İzlenimler ve O Sırada Henüz adlı kısa filmlerin yönetmenliğini yaptı. 2006’dan beri Altyazı Sinema Dergisi yazarı ve yayın kurulu üyesi. Şu anda İstanbul Bilgi Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktor öğretim görevlisi olarak çalışmakta.
E-posta: [email protected] , [email protected]
Özlem Güçlü
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesidir. Doktorasını School of Oriental and AfricanStudies, University of London, Medya ve Film Çalışmaları Merkezi’nde; yüksek lisansını Central European University, Cinsiyet Çalışmaları Bölümü’nde; lisansını Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamladı. Temsilin politikası, Türkiye sineması, sinemada cinsiyet ve cinsellik temsilleri gibi çalışma alanlarının yanı sıra, film çalışmaları ve hayvan çalışmaları kesişimine ilgi ve heyecan duyuyor. 2014’ten beri Dodi ile birlikte yaşıyor. Female Silences, Turkey’s Crises: Gender, Nation and Past in the New Cinema of Turkey (2016) adlı kitabın yazarı; Queer Tahayyül (2013) adlı kitabın derleyenlerindendir. Elif Akçalı ve Cüneyt Çakırlar’la birlikte yazdığı Mustang: Translating Willful Youth adlı son kitabı 2022 sonbaharında yayınlanacaktır.
E-posta: [email protected]
İrem İnceoğlu
Lisans derecesini ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde, Yüksek Lisans derecesini ODTÜ Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Anabilim Dalında tamamladıktan sonra 2001-2003 yıllarında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) Kadının Kalkınmaya Katılımını Güçlendirme Ulusal Programı Projesi’nde çalışmıştır. Doktora derecesini University of Surrey Roehampton’da Medya ve Kültürel Çalışmalar alanında almıştır. 2007-2012 yıllarında Londra’da Middlesex University’de öğretim görevlisi olarak görev yapmıştır. 2012 yılından beri Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim üyesi kadrosunda çalışmalarına devam etmektedir. Toplumsal Cinsiyet ve Medya, Sivil Toplum için Stratejik İletişim, Medya ve Siyaset; Toplumsal Cinsiyet, Kültür ve Temsil derslerini vermektedir. Araştırma alanları arasında feminizm(ler), toplumsal hareketler, kültürlerarası iletişim, dijital kültür ve gençlik yer almaktadır. 2018 yılında yürütülen “TÜSİAD Televizyon Dizilerinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Araştırması”nın ve 2021 sonunda tamamlanan ve “Türkiye’de Gençlerin Yeni Medya ve Kültürel Deneyim Pratiklerinin İncelenmesi” (218K136) TÜBİTAK 1001projesinin yürütücülüğünü üstlenmiştir. Halen ” Türkiyeli Gençlerin Konum Tabanlı Mobil Uygulamalar Aracılığı ile Partner Seçme Pratiklerinin İncelenmesi” (121K687) TÜBİTAK 3501 projesinde ve “Tv Dizileri-Karşılaştırmalı Perspektif-Jeopolitikadan Jeokritiğe: Sırbistan ve Türkiye” (220N370) TÜBİTAK 2559 projesinde araştırmacı olarak ve “Türkiye Ekranlarında ve Kamera Arkasında Kadın: Temsilin ve İş Gücünün Güncel (2017-2021) Görüntüsü” (121K792) TÜBİTAK 3501 projesinde danışman olarak yer almaktadır.
E-posta: [email protected]
Ruken Doğu Erdede
Yüksek lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema ve Televizyon bölümünde tamamladı. Doktora eğitimine Kadir Has Üniversitesi İletişim Bilimleri programında devam etmekte. Sinema üzerine yazdığı yazılar ve makaleler Journal for Cultural Research, Birikim ve Manifold gibi dergi ve mecralarda yayınlandı.
E-posta: [email protected]
Dalya Keleş
Lisans eğitimini Kadir Has Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde sürdürüyor. Tübitak projesinde lisans bursiyeri olarak görev almakta.
E-posta: [email protected]
Neşe Öztemir
Lisans eğitimini Galatasaray Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde tamamladı ve ardından aynı üniversitede Medya ve İletişim Çalışmaları Yüksek Lisans Programından mezun oldu. Toulouse Jean-Jaurès Üniversitesinde, ALLPHA (Sanat, Edebiyat, Dil, Felsefe, İletişim) doktora programını “Toplumsal Cinsiyet Sahnesi. Türk dizileri ve İzleyicisi: Poyraz Karayel Örneği” başlıklı teziyle bitirdi. Beş yıl boyunca Okan Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Toplumsal cinsiyet odaklı film ve televizyon temsilleri üzerine yaptığı çalışmalarının yanı sıra, izleyiciler üzerinden alımlama metodunun kullanıldığı bilimsel projelerde yer aldı. Şu an, TÜBİTAK projesi kapsamında Kadir Has Üniversitesi Doktora Sonrası Araştırma programında çalışmalarını yürütmektedir.
E-posta: [email protected]
Kübra Polat
Lisans eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji bölümünde sürdürüyor. Tübitak projesinde lisans bursiyeri olarak görev almakta.
E posta: [email protected]
Ayşe Ekin Sağıroğlu
Lisans eğitimini Kadir Has Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünde ve çift anadal programı ile Psikoloji bölümünde sürdürüyor. Erasmus Öğrenci Hareketlilik Programı kapsamında Humboldt Berlin Üniversitesinde eğitim aldı. 2021 yılından beri Film Hafızası sosyal medya sinema platformunda yazı işleri ekip üyesi. Tübitak projesinde lisans bursiyeri olarak görev alıyor.
E-posta: [email protected]
Melis Terlemez
Lisans eğitimine Kadir Has Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünde devam ediyor. Lisans eğitimi sırasında Kadir Has Üniversitesi’nin Sinema Kulübü olan Sinehas’ın eş başkanlığını yaptı. 2019 yılında İstanbul Film Festivali’nin Hitchcock seçkisi için Doğa Cinel ile birlikte videoessay serisi hazırladı. 2022 yılında kurguladığı deneysel film Weak Concordia Film Festivali’nin seçkisinde yer aldı. 2022 yılında Kavur isimli uzun metraj bir belgeselin kurgusunda yer aldı.
E-posta: [email protected]